Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Contact: ‘De arts is geen macho’

Nederlandse artsen zijn androgyn. Dat is de voorlopige uitslag van de online machotest van medisch weekblad Medisch Contact.

Al ruim 1500 artsen vulden de test in. Het tijdschrift initieerde het onderzoeken om te testen hoe masculien of juist feminien artsen in Nederland op dit moment zijn.

Schuine mop
In strijd met de algemene conclusie, is de uitkomst dat de helft van de mannelijke artsen een vrouwelijke assistent wil. Tweederde van de vrouwelijke artsen vindt een mannelijke assistent geen probleem. Ook opvallend: Alle artsen worden het liefst met ‘dokter’ aangesproken en zo’n 70 procent van beide seksen vindt dat een schuine mop onder collega’s moet kunnen.

Mannen werven
Bijna 60% van de ondervraagde mannelijke artsen wil dat actief mannelijke studenten worden geworven als de feminisering van het vak doorzet.

Machotest
De machotest wordt vandaag gepresenteerd in Medisch Contact. De test werd ingevuld door 1500 specialisten, (verpleeg)huisartsen, sociaal geneeskundigen en artsen voor verstandelijke gehandicapten van beide geslachten en van alle leeftijden.

Medisch Contact
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.