Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische informatie beschikbaar via iTunes

Het VU medisch centrum (VUmc) en de Vrije Universiteit (VU) bieden vanaf vandaag via iTunes lezingen, instructievideo’s en presentaties aan. Het downloaden van de items is gratis.
Medische informatie beschikbaar via iTunes

Vooralsnog gaat het om 250 medische filmpjes, lezingen, instructies en presentaties. ‘Maandelijks wordt daar nieuw materiaal aan toegevoegd’, zegt projectleider Sylvia Moes. ‘In de toekomst zullen er ook instructiefilmpjes voor verpleegkundige handelingen bijkomen.’ Filmpjes die nu te bekijken zijn gaan over methoden en technieken, pathologie, labvaardigheden, microbiologie, kindergeneeskunde en neurochirurgie. Ook is er een hersenenoperatie te bekijken van een patiënt die bij kennis is.

Gratis
De filmpjes zijn te vinden in iTunes U, een onderdeel van de iTunes Store. Daar is academische content beschikbaar die door meer dan 800 universiteiten en instituten uit de hele wereld gratis ter beschikking wordt gesteld. De content kan bekeken en beluisterd worden door iTunes-gebruikers via computer, laptop, iPhone, iPod en iPad.

Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.