Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: meedoen aan onderzoek over zorgzwaarte?

Onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zoeken verpleegkundigen die werken op chirurgische afdelingen en willen meewerken aan een onderzoek naar welke factoren van belang zijn bij het inschatten van de zorgzwaarte van patiënten.
Oproep: meedoen aan onderzoek over zorgzwaarte?
Foto: Arno Massee

In meerdere ziekenhuizen is van 250 patiënten bijgehouden hoeveel tijd verpleegkundigen en artsen aan hen besteden. Voor een deelonderzoek van ‘Tijd voor Topzorg’ wordt aan artsen en verpleegkundigen een aantal klinische scenario’s voorgelegd die schriftelijk moeten worden beoordeeld.

Doel is uiteindelijk om de zorgzwaarte nauwkeuriger te kunnen vaststellen dan momenteel met bestaande modellen mogelijk is. Als de zorgzwaarte bekend is, kan de personeelsformatie daarop worden afgestemd.

Verpleegkundigen die willen meedoen aan het onderzoek, kunnen de scenario’s beoordelen via: http://www.surveymonkey.com/s/X8XDTZ2 Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.