Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer geld voor POH-ggz

Huisartsen krijgen de komende jaren zeer waarschijnlijk bijna 70 miljoen extra voor de inzet van praktijkondersteuners ggz. Dit schrijft minister Schippers in een brief aan de tweede kamer.
Meer geld voor POH-ggz
Foto: ANP / Roos Koole

Huisartsen krijgen de komende jaren zeer waarschijnlijk  bijna 70 miljoen extra voor de inzet van praktijkondersteuners ggz. Dit schrijft minister Schippers in een brief aan de tweede kamer.

 

Deze maatregel is onderdeel van een totaalplan om de ggz-zorg grondig te herzien: meer patiënten moeten hulp in de eerste lijn krijgen, zorgverleners moeten meer aandacht hebben voor preventie en zij moeten patiënten meer aanzetten tot zelfmanagement bij lichtere problemen. De minister noemt hierbij e-health ‘van essentiële waarde’.

 

Om huisartsen beter toe te rusten voor hun taak, wordt de functie van de poh-ggz versterkt. Het is de bedoeling dat huisartsen meer uren poh-ggz kan inzetten met een maximum van 9 uur per week per normpraktijk van 2350 mensen.

 

Ongeveer de helft van de praktijkondersteuners ggz heeft een verpleegkundige vooropleiding afgerond aangevuld met een aanvullende post-hbo opleiding. Voor het overige betreft het voornamelijk psychologen en maatschappelijk werkers met de aanvullende poh-ggz opleiding, zo meldt het Tijdschrift voor praktijkondersteuning.

 

Zie de brief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ van minister Schippers aan de Tweede Kamer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.