Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer klachten over verpleegkundigen afgehandeld

De Regionale Tuchtcolleges heeft vorig jaar meer klachten over verpleegkundigen afgehandeld dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het Jaarverslag Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg 2009.
Meer klachten over verpleegkundigen afgehandeld

In 2009 werden in totaal 112 klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld door het regionaal tuchtcollege. Dat zijn 20 klachten meer dan in het jaar daarvoor (92). De regionale tuchtcolleges zijn gevestigd in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven.

Artsen worden vaker aangeklaagd
Het college behandelt klachten over BIG-geregistreerde artsen, tandartsen, apothekers, gezondheidszorgpsychologen,psychotherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen. In totaal kwamen in 2009 1496 klachten over de bovengenoemde beroepsgroepen binnen. De meeste klachten kwamen binnen over artsen (790), gevolgd door tandartsen (115) en verpleegkundigen (112). In de regio’s Amsterdam (374) en Den Haag (366) wordt het meest geklaagd, tegenover 97 in Groningen.

Onvoldoende zorg
Overigens gingen de meeste klachten over verkeerd gestelde diagnoses (519) en geen of onvoldoende zorg (220). Een klacht kan alleen tegen een persoon worden gericht. Een klacht tegen een ziekenhuis of een instelling neemt het college dus niet in behandeling.

Lees het volledige jaarverslag hier

Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.