Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer opleidingsplaatsen verpleegkundig specialist

Er komen 300 extra opleidingsplaatsen voor verpleegkundig specialisten en physician assistants. Ook de opleidingen voor artsen en medisch specialisten krijgen meer plaatsen. De ministerraad heeft hier afgelopen vrijdag mee ingestemd.

In het aankomende studiejaar 2012/2013 wordt het huidige aantal van 400 opleidingsplaatsen voor verpleegkundig specialisten en physician assistants uitgebreid met 150 plaatsen. In 2013/2014 komen daar nog eens 150 extra plekken bij. Hoe deze worden verdeeld over beide opleidingen is nog niet bekend. Dat zal worden bepaald in overleg met de hogescholen en zorginstellingen.

 

Taakherschikking
Met het verhogen van het aantal opleidingsplaatsen wil het kabinet de toenemende vraag naar zorg opvangen. Ook wil ze bijdragen aan meer taakherschikking, zodat alle zorgverleners zelfstandig de taken kunnen uitvoeren waar zij het beste in zijn. ‘Deze stimulans zal meer dynamiek in de zorgmarkt brengen’, schrijven minister Schippers van Volksgezondheid en minister Zijlstra van OC&W in een brief aan de Tweede Kamer. ‘De effectievere en efficiëntere inzet van zorgpersoneel verhoogt de kwaliteit van de zorgverlening en vergroot het carrièreperspectief van zorgpersoneel.’

 

Bron: www.ministerraad.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.