Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer ouderenmishandeling gemeld in 2011

Het aantal meldingen van ouderenmishandeling is in 2011 met 16 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Bij een derde gaat het om ontspoorde zorg door mantelzorgers. Het Landelijk Platform Bestrijding Ouderenmishandeling maakte vorige week deze cijfers bekend.

Meestal zijn het professionals die de mishandeling melden. Bij een derde van de meldingen gaat het om ontspoorde zorg, bij tweederde is de mishandeling opzettelijk. Kinderen en kleinkinderen zijn in 43 procent van de gevallen de pleger.

 

Staatssecretaris

Bij de meldpunten Ouderenmishandeling zijn vorig jaar 994 meldingen gedaan. Dat is 16 procent meer dan in 2010. Het is niet duidelijk waardoor de stijging van het aantal meldingen wordt veroorzaakt. ‘Mensen die ouderen mishandelen of uitbuiten moeten maximaal en zwaar worden gestraft’, zei staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) donderdag in een overleg met de Tweede Kamer.

 

Afgelopen vrijdag is de voorlichtingscampagne “Ouderen in veilige handen” gestart om mensen alert te maken op mishandeling en misbruik van ouderen.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.