Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer subsidie voor scholing wijkverpleegkundigen

Er wordt extra budget gereserveerd zodat meer wijkverpleegkundigen scholing kunnen volgen in het indiceren. Dit betekent dat ongeveer 5000 wijkverpleegkundigen aanspraak kunnen maken op een subsidieregeling van ZonMw in plaats van 2500.
Meer subsidie voor scholing wijkverpleegkundigen
Foto: ANPfoto/Roos Koole

ZonMw ontvangt van het ministerie van VWS financiële middelen om te zorgen voor professionalisering van de wijkverpleging. Onderdeel hiervan is een subsidietraject voor adequate bijscholing van huidige wijkverpleegkundigen om ze voor te bereiden op de nieuwe aanspraak wijkverpleging. Aanvankelijk was er €1,5 miljoen beschikbaar om ongeveer 2500 wijkverpleegkundigen bij te scholen.

Veel subsidie-aanvragen

Aanvragen voor deze subsidie konden uiterlijk 2 oktober worden ingediend. Het aantal aanvragen is echter zo groot, dat het budget van € 1,5 miljoen ruimschoots wordt overtroffen. Het ministerie van VWS laat weten dat ‘binnen de begroting van het ZonMw-programma de oorspronkelijke middelen ten behoeve van de opleidingsimpuls van wijkverpleegkundigen worden herverdeeld’, zodat voor de scholing van 2500 extra wijkverpleegkundigen subsidie beschikbaar is.

Leren indiceren

Wijkverpleegkundigen van thuiszorgorganisatie Beweging 3.0 volgen een module over indiceren om zich voor te bereiden op de overgang naar de Zorgverzekeringswet. Hoe kijken deelnemende verpleegkundigen tegen de veranderingen aan?

Wie krijgt subsidie?

ZonMw is momenteel bezig met de beoordeling van alle subsidieaanvragen die zijn binnen gekomen. De organisatie heeft een aantal criteria opgesteld waaraan de bijscholing moet voldoen, dus niet alle subsidieaanvragen worden zomaar gehonoreerd. Gedurende de maand november zal duidelijk worden welke thuiszorgorganisaties de subsidie voor hun wijkverpleegkundigen ontvangen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.