Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer verpleegkundigen op zoek naar werk

Het aantal werkzoekenden onder verpleegkundigen is licht gestegen. Dat bevestigt minister Schippers in haar antwoord op Kamervragen naar aanleiding berichtgeving van Nursing.
Meer verpleegkundigen op zoek naar werk
Foto: Arno Massee

Onlangs bleek uit een poll op Nursing.nl dat verpleegkundigen zich onzeker voelen over hun baan. Door de berichtgeving over bezuinigingen en ontslagen vreest bijna de helft van de verpleegkundigen regelmatig voor zijn of haar functie. Ook blijkt uit het artikel in Nursing juni dat er voor het eerst sinds jaren een stijging is van het aantal werkzoekende verpleegkundigen. Kamerlid Agnes Wolbert (PvdA) stelde Kamervragen over dit bericht.

Meer werkzoekende verpleegkundigen

In haar antwoorden bevestigt minister Schippers dat het percentage werkzoekenden op het totaal aantal werkzame verpleegkundigen licht is gestegen. Hoe dit komt, kan de minister niet verkaren. ‘Fluctuaties van een dergelijke omvang zijn de afgelopen 10 jaar vaker voorgekomen. Mogelijke oorzaken voor een stijging van deze omvang zijn lastig te duiden’, aldus Schippers.

Van onderwijs naar werk

Ook schrijft Schippers dat ze verschillende zorg- en onderwijspartijen heeft benaderd met de vraag of zij knelpunten ervaren in de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de zorg. Na de zomer wordt bekeken of deze inventarisatie aanleiding geeft om hier gezamenlijk actie op te ondernemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.