Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerderheid secretaresses regelt privézaken voor manager

Ruim 60% van de secretaresses in Nederland regelt wel eens privézaken voor haar manager. Dit varieert van vakanties regelen tot de hond uitlaten.
Meerderheid secretaresses regelt privézaken voor manager
Foto: STOCK.XCHNG

Een op de vijf secretaresses regelt zelfs regelmatig privézaken voor haar baas. Dat blijkt uit het Nationale Secretaresse Onderzoek 2013 dat is uitgevoerd door VAN DER HOUWEN recruitment onder ruim 635 secretaresses. Veel genoemde privézaken die ze regelen zijn bloemetjes halen voor partner of vakantie boeken. Daarnaast worden het maken van tandartsafspraken, het reserveren van tafels in restaurants en het doen van de privé-administratie veel genoemd. Er worden zelfs Sinterklaas-surprises gemaakt en op kinderen gepast.

Hoog rapportcijfer

Uit het onderzoek blijkt ook dat de band tussen secretaresses en hun manager zeer goed te noemen is. Negen van de tien ondervraagden zeggen dat die goed is, een derde geeft aan dat het beter zou kunnen. Ruim de helft heeft geen klachten. Gemiddeld geven secretaresses hun manager een 7,3. Zeven procent van de respondenten geeft hun baas zelfs een 10.

‘Gezien de goede band tussen secretaresse en manager is het best voor te stellen dat er ook wel eens privézaken worden geregeld’, reageert Pieter van der Houwen, directeur van VAN DER HOUWEN Recruiment. ‘Zolang ze er wel de waardering voor krijgen en het geen verplicht onderdeel van de werkzaamheden wordt. Want ik denk dat secretaresses daar niet op zitten te wachten. Uit eerdere resultaten bleek immers dat secretaresses vooral inhoudelijk werk en uitdaging willen.’

Regel jij wel eens privézaken voor je baas? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.