Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meeste zorgmedewerkers blij met acties Abvakabo FNV

Een grote meerderheid van het zorgpersoneel is blij met de acties van vakbond Abvakabo FNV. Bijna een derde is minder positief gestemd.
abvak

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website tvvonline.nl hield. De vraag was: wat vind jij van de acties van Abvakabo FNV? ‘Goed! Zij strijden immers voor betere arbeidsvoorwaarden’ vond 70% van de stemmers.

 

Niet blij

Van de dertig procent die niet blij is met de acties van de vakbond, vindt tien procent dat de acties te ver gaan en provocerend zijn. Drie procent geeft aan er last van te hebben, wanneer vakbondsleden langskomen op de werkvloer. Vijf procent zegt dat juist cliënten last hebben van de stakingen en acties. Ten slotte vindt twaalf procent de acties ronduit slecht: ‘Ze stellen de zorg in een kwaad daglicht.’ In totaal stemden 555 personen.

 

Reactie Abvakabo FNV

Woordvoerder Lilian Marijnissen is blij dat zeventig procent positief gestemd is. ‘We zullen proberen de andere dertig procent te overtuigen. Het is niet onze bedoeling om provocerend te zijn, vergeleken met protestacties die in andere branches zijn onze acties juist vrij soft. We hebben nog nooit van verzorgenden of cliënten gehoord dat ze last hebben van de acties. Dat verzorgenden het vervelend vinden dat de zorg negatief in het nieuws komt, horen we wél, en dat begrijp ik ook heel goed. Maar het gaat niet om de vuile was buiten hangen, het gaat erom dat problemen niet onder het tapijt worden gemoffeld.’

 

Stem mee met de nieuwe poll: welk goede voornemen heb jij wat betreft je werk in 2013?

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

Foto: Robert van den Berg (ANP)

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.