Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meld je oplossing voor zomerse onderbezetting

In plaats van een meldpunt onderbezetting start vakbond NU’91 deze zomer een meldpunt oplossingen voor onderbezetting.

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen hier inspirerende voorbeelden melden die de jaarlijks terugkerende problemen in de zomer moeten verbeteren.
 
Te weinig verzorgenden 
De afgelopen drie jaar opende NU’91 ieder zomer een meldpunt onderbezetting. Dat resulteerde jaarlijks in ruim 1000 klachten, vooral over onvoldoende en ongeschoold personeel. ‘Het probleem is nu wel duidelijk, we moeten nu kijken hoe we het op kunnen lossen’, vertelt Karin Weerts, woordvoerder van NU’91. 
Flexzorgapp
Daarom is de vakbond het meldpunt waar verzorgenden en verpleegkundigen oplossingen voor de onderbezetting kunnen melden. ‘Er zijn al een aantal mooie initiatieven waar anderen van kunnen leren’, vertelt Weert. Zo heeft ‘Steunpunt in de Zorg’ regionale zomersteunpunten waar zorgorganisaties ondersteuning kunnen aanvragen om onderbezetting in de zomermaanden te voorkomen. En een ziekenhuis in Den Haag werkt met de flexzorgapp die vraag naar en aanbod van personeel in de zorg matcht. Op deze app zien medewerkers alle openstaande diensten waarvoor zij zich kunnen aanmelden.
Werkgevers en politici
Vakbond NU’91 wil alle initiatieven verzamelen om ze vervolgens te bundelen. Is er in jouw instelling een goede oplossing gevonden om de onderbezetting in de zomer op te vangen? Mail naar communicatie@nu91.nl. 
Bron: Nursing , NU’91
 
Stem mee op de nieuwe poll: Zijn de zomermaanden extra stressvol voor jou?  
 
Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.