Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldlijn voor hulp bij zelfdoding geopend

De NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, heeft een meldlijn geopend voor mensen die naasten hebben geholpen bij zelfdoding. Hier kunnen ze hun verhaal kwijt.
bellen

Bij hulp bij zelfdoding moet bijvoorbeeld worden gedacht aan het verzamelen van middelen voor zelfdoding in het buitenland, het aanschaffen van gastankjes tot zelfs het kussen drukken op het gezicht bij een mislukte poging. Zij kunnen dit geheim niet delen omdat zij de hulp, die zij in uiterste nood gaven, strafbaar is.

 

Twee weken

De NVVE geeft mensen 14 dagen lang de gelegenheid om via een speciaal telefoonnummer, 020 530 49 73,  hun verhaal te vertellen. Op de website geachtekamerleden.nl kunnen zij vanaf 14 augustus ook direct hun verhaal kwijt.

 

Meldpunt

‘De hulplijn is tegelijkertijd ook een meldpunt. Alle verhalen worden anoniem op geachtekamerleden.nl gezet om de politiek te laten zien hoe groot het probleem eigenlijk is’, aldus Petra de Jong, directeur van de NVVE tegen BNR Nieuwsradio.

 

Schrijnend

De NVVE wil met deze actie duidelijk maken in welke schrijnende situaties mensen terecht kunnen komen. Als ze geen hulp kunnen of durven geven en hun dierbare beëindigt op eenzame en/of gruwelijk wijze zijn leven, moeten zij met deze wetenschap verder leven.

 

Bron: NVVE / BNR Nieuwsradio

Foto: Stck.Xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.