Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt misstanden: 150 meldingen in één dag

Vakbond Abvakabo FNV heeft maandag een meldpunt geopend waar verzorgenden en verpleegkundigen uit de ouderenzorg misstanden kunnen melden. Op deze eerste dag zijn er al ruim 150 meldingen gedaan.

‘Veel meldingen gaan over medicatiefouten, decubitus en uitdrogingsverschijnselen. Ook vertelde een verpleegkundige dat in haar instelling patiënten urenlang in hun ontlasting moesten zitten,’  zegt Lillian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Nursing.nl.

Geen incidenten
Aanleiding voor het meldpunt zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao VVT. ‘Veel medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorg geven aan dat zij niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die nodig is. Door te weinig collega’s is er een te hoge werkdruk ontstaan. Tijdens het eerste overleg over de cao VVT gaven de werkgevers aan dat het allemaal wel meevalt en dat het om incidenten gaat. Met dit meldpunt willen we voorbeelden verzamelen die aantonen dat dat niet zo is’, zegt Marijnissen.

Onderhandelingen cao VVT
Verpleegkundigen, verzorgenden, maar ook bewoners en hun familie kunnen drie weken lang melding maken van misstanden via de website http://www.fnvvoorzorg.nl/. De Abvakabo FNV gaat de resultaten op woensdag 25 april presenteren. Een speciaal gekozen datum, aldus Marijnissen. ‘Op 26 april zijn er weer cao-onderhandelingen waar we de nieuwe meldingen gaan inbrengen.’

Bron: Abvakabo FNV, Nursing
Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

 

Wil je ook een melding doen? Klik dan hier voor het meldpunt. 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.