Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Meldpunt misstanden: in één dag ruim 150 meldingen

Vakbond Abvakabo FNV heeft vandaag een meldpunt geopend waar verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en thuiszorg misstanden kunnen melden. Op deze eerste dag zijn er al ruim 150 meldingen gedaan.
Meldpunt misstanden: in één dag ruim 150 meldingen

‘Veel meldingen gaan over medicatiefouten, decubitus en uitdrogingsverschijnselen. Ook vertelde een verpleegkundige dat in haar instelling patiënten urenlang in hun ontlasting moesten zitten,’  zegt Lillian Marijnissen van Abvakabo FNV tegen Nursing.nl.

Geen incidenten
Aanleiding voor het meldpunt zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao VVT. ‘Veel medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorg geven aan dat zij niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden die nodig is. Door te weinig collega’s is er een te hoge werkdruk ontstaan. Tijdens het eerste overleg over de cao VVT gaven de werkgevers aan dat het allemaal wel meevalt en dat het om incidenten gaat. Met dit meldpunt willen we voorbeelden verzamelen die aantonen dat dat niet zo is’, zegt Marijnissen.

Onderhandelingen cao VVT
Verpleegkundigen, verzorgenden, maar ook bewoners en hun familie kunnen drie weken lang melding maken van misstanden via de website www.fnvvoorzorg.nl. De Abvakabo FNV gaat de resultaten op woensdag 25 april presenteren. Een speciaal gekozen datum, aldus Marijnissen. ‘Op 26 april zijn er weer cao-onderhandelingen waar we de nieuwe meldingen gaan inbrengen.’

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

5 REACTIES

 1. Waar kan ik terecht met klachten als je als zzp voor een thuiszorgburo werkt.
  We hebben alle last van een echtgenote van een client van ons.deze man krijgt 3 zorgmomenten daarnaast moet zij voor haar man zorgen.deze dame is overspannen en bedreigt de hulpverleners en zoekt met iedereen ruzie laat haar man uitdrogen geeft hem stiekum exstra medicatie zodat hij eerder dood kan zo als ze zegt.
  Er gebeuren ergen dingen we hebben de arts politie ggd etc al ingelicht maar er gebeurd niets wat te doen zo mag je je toch niet laten behandelen en tevens is ze een gevaar voor haar man wegens geen drinken geven soms ze stopt hem vol met laxeer middelen etc

 2. Lees alle reacties
 3. De wantoestanden zijn er al sinds dat ik de verpleging in ging 1987.
  Het is alleen maar slechter geworden sinds de komst van de managers.
  Managers zijn het gezwel in de NL maatschappij. Wat per direct verwijderd moet worden en vooral tijd! Waar was de vakbond al die tijd?! Ik heb geen vertrouwen meer in de vakbonden ze zitten er alleen voor hun zelf en problemen worden niet aangepakt en qua cao leveren we ook al jaren in, de vakbond zit erbij en kijkt er alleen naar.

 4. Mijn schoonvader in het gasthuis:2 A viertjes met klachten heb ik over zijn persoonlijke verzorging,overal vuil.De afdeling is een gekkenhuis,crisisafdeling,duiventil en sterfhuis.Aan de voorkant een gelikt gebouw,daar achter een toestand waar je verdrietig van wordt.Personeel zeer gestrest.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.