Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt oplossingen voor onderbezetting in de zomer

Vakbond NU'91 start deze zomer een meldpunt oplossingen in plaats van een meldpunt onderbezetting.
398handcomputer_sxchu_arinas74

De afgelopen drie jaar opende NU’91 steeds een meldpunt om de problemen met onderbezetting door zomervakanties in kaart te brengen. Dit jaar pakt de vakbond het anders aan en kunnen verpleegkundigen en verzorgenden de oplossingen melden waarmee zij de onderbezetting aanpakken.

 

Initiatieven

Volgens de vakbond zijn er inmiddels een aantal mooie initiatieven van start. Steunpunt in de Zorg zet regionale zomersteunpunten in waar zorgorganisaties ondersteuning kunnen aanvragen om onderbezetting in de zomermaanden te voorkomen. Er is daartoe in diverse regio’s een pool opgericht van beschikbare, ervaren verpleegkundigen en verzorgenden IG. Een ziekenhuis in Den Haag werkt met de flexzorgapp die vraag naar en aanbod van personeel in de zorg matcht. Op deze app zien medewerkers alle openstaande diensten waarvoor zij zich kunnen aanmelden.

 

Als in jouw instelling een goede oplossing is gevonden om de onderbezetting in de zomer op te vangen kun je dit doorgeven aan NU’91 via  communicatie@nu91.nl  NU’91 bundelt dan alle voorbeelden en gaat in gesprek met politiek en werkgevers.

 

Bron: NU’91

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.