Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt oplossingen voor onderbezetting in zomer

In plaats van een meldpunt onderbezetting start vakbond NU’91 deze zomer een meldpunt oplossingen voor onderbezetting. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen hier inspirerende voorbeelden melden die de jaarlijks terugkerende problemen in de zomer moeten verbeteren.
Meldpunt oplossingen voor onderbezetting in zomer

De afgelopen drie jaar opende NU’91 ieder zomer een meldpunt onderbezetting. Dat resulteerde jaarlijks in ruim 1000 klachten, vooral over onvoldoende en ongeschoold personeel. ‘Het probleem is nu wel duidelijk, we moeten nu kijken hoe we het op kunnen lossen’, vertelt Karin Weerts, woordvoerder van NU’91.

Flexzorgapp
Daarom startte de vakbond afgelopen donderdag het meldpunt waar verpleegkundigen en verzorgenden oplossingen voor de onderbezetting kunnen melden. ‘Er zijn al een aantal mooie initiatieven waar anderen van kunnen leren’, vertelt Weert. Zo heeft ‘Steunpunt in de Zorg’ regionale zomersteunpunten waar zorgorganisaties ondersteuning kunnen aanvragen om onderbezetting in de zomermaanden te voorkomen. En een ziekenhuis in Den Haag werkt met de flexzorgapp die vraag naar en aanbod van personeel in de zorg matcht. Op deze app zien medewerkers alle openstaande diensten waarvoor zij zich kunnen aanmelden.

Werkgevers en politici
Vakbond NU’91 wil alle initiatieven verzamelen om ze vervolgens te bundelen. Is er in jouw instelling een goede oplossing gevonden om de onderbezetting in de zomer op te vangen? Mail naar communicatie@nu91.nl.

Stress in zomer
Onderbezetting in de zomer is een jaarlijks terugkerend probleem. In een poll op Nursing.nl vorig jaar gaf bijna zestig procent van de verpleegkundigen aan dat zij werken in de zomermaanden stressvoller vinden. Een kwart van de stemmers merkt geen verschil met andere maanden. Ongeveer 18 procent geeft aan dat zij werken in de zomermaanden juist relaxter vinden.

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursingNursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.