Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt over eigen bijdrage geopend

Ouderenbond ANBO heeft een meldpunt geopend over de eigen bijdrage die mensen moeten betalen als ze bijvoorbeeld in een verzorgingshuis wonen.

Volgens een woordvoerster valt die voor tienduizenden mensen veel hoger uit omdat de eigen bijdrage sinds dit jaar op het inkomen en op een hoger deel van het eigen vermogen is gebaseerd.

 

Verdubbeling eigen bijdrage

Honderden mensen hebben de bond al benaderd, aldus de woordvoerster. Volgens de ANBO zijn er voorbeelden van mensen die de eigen bijdrage van 1000 euro per maand zagen verdubbelen. Ook het EO-programma De Vijfde Dag, dat woensdag aandacht besteedde aan het onderwerp, vond voorbeelden van mensen die veel meer geld gaan betalen.

Een ongeluk geschrokken

Mensen betaalden tot eind vorig jaar 4 procent vermogensinkomensheffing. Dat is 12 procent geworden. ‘In principe is het niet verkeerd om ouderen met vermogen iets meer te laten betalen, maar de vermogensbijtelling is in één klap veel hoger geworden. Bovendien zijn mensen niet geïnformeerd over de gevolgen ervan. Heel veel mensen zijn zich een ongeluk geschrokken toen de brief van uitvoeringsinstantie CAK op de mat viel’, aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

 

De ANBO-meldlijn is tussen 10:00 en 14:00 te bereiken op 0348 466688. Ouderen of hun kinderen kunnen de beschikking van uitvoeringsinstantie CAK ook mailen naar advieslijn@anbo.nl 

 

Bron: ANBO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.