Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt voor klachten over minutenregistratie

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen vanaf nu met klachten over minutenregistratie terecht bij een speciaal meldpunt.

Dit meldt staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS). Zij wil graag weten wie nog minutenregistratie hanteert en waarom. Van Zanten: ‘Minutenregistratie hoeft van mij niet. Het is een hardnekkig misverstand dat de overheid dit voorschrijft. Daarom wil ik weten waarom sommige medewerkers nog steeds geconfronteerd worden met de registratie.’ Van Zanten wil afrekenen met meer soortgelijke regels in de zorg.

Experiment Regelarme Instellingen
Daarom is eind januari een experiment met regelarme instellingen gestart: 28 instellingen hebben de regels overboord gegooid. ‘Mijn doel is een cliënt die tevreden is en een medewerker die z’n werk zo kan doen dat hij er trots op is. Ik weet dat overbodig papierwerk een grote frustratie is’, aldus Van Zanten in een persbericht. Het meldpunt is bereikbaar via: meldpunt-minutenregistratie@minvws.nl

Bron: Ministerie van VWS

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.