Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt voor mantelzorgers geopend

Vanaf nu kunnen mantelzorgers hun problemen melden bij het meldpunt mantelzorgclaim.
Meldpunt voor mantelzorgers geopend

Het meldpunt is een initiatief van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) en het Haagse advocatenkantoor GMW Advocaten. Hiermee willen beide organisaties een betere (rechts)positie van mantelzorgers afdwingen.

Noodklok

In juli 2012 luidde de EPN de noodklok toen duidelijk werd dat duizenden mantelzorgers niet (voldoende) geïnformeerd waren over de mogelijkheid om fiscaal gunstig te erven van hun ouder. Het voordeel dat zij misliepen kon oplopen tot ruim Euro 600.000. Aniel Autar, voorzitter van de EPN: ‘Ondanks dat de regering beloofde mantelzorgers beter voor te lichten, krijgen wij nog steeds signalen dat de voorlichting te kort schiet. Bovendien maken wij ons ernstig zorgen over de slechte rechtspositie van de mantelzorgers. De regering heeft toegezegd nog voor het zomerreces nieuw beleid te presenteren.’

Inzicht krijgen

Om dit overheidsbeleid te toetsen, is het meldpunt opgericht. Zo hoopt EPN inzicht te krijgen in de problemen waar mantelzorgers mee geconfronteerd worden. Tot 1 september kunnen mantelzorgers er melding doen, daarna worden de resultaten aangeboden aan Mezzo en de overheid.

 

Klik hier om naar het meldpunt te gaan

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.