Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mensen klagen teveel

Klagen, zeuren... we doen het teveel. Dit bleek maandag uit een onderzoek onder ruim vijfhonderd bezoekers van de website van Psychologie Magazine.
Mensen klagen teveel

Bijna 80 procent van de deelnemers vindt dat er om hen heen te veel mensen laten weten wat hun niet bevalt. Toch steekt de helft de hand in eigen boezem en vindt dat ze zelf ook wel wat minder mogen klagen.

Gedrag
Favoriete ‘klaagonderwerpen’ zijn het gedrag van de partner, vrienden of collega’s. Daarna komt de ergernis over onbekenden, zoals andere verkeersdeelnemers. Lichamelijke ongemakken en druk, druk, druk komen op de derde plaats. Zowaar 8 procent vindt zichzelf ergerlijk. Het weer mag zich slechts in de negatieve belangstelling van 3 procent van de ondervraagden verheugen.

Klaagpartij
Klagen lucht wel op. De helft van de deelnemers aan het onderzoek voelt zich beter na een lekkere klaagpartij. Partners zijn tamelijk favoriet als klaagmuur: 45 procent uit ongenoegens tegen hem of haar. Vrienden zijn met 25 procent tweede keus en collega’s derde met 18 procent.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.