Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mentale gesteldheid 90-plussers steeds beter

De mentale gesteldheid van mensen boven de 90 jaar gaat vooruit. Dat concluderen Deense wetenschappers na uitgebreid onderzoek.
Mentale gesteldheid 90-plussers steeds beter

De 90-plussers van nu scoren duidelijk hoger bij cognitieve tests dan de 90-plussers die tien jaar geleden werden onderzocht, blijkt uit het onderzoek dat in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet is gepubliceerd.

Onderzoek

De wetenschappers zochten voor hun onderzoek tien jaar geleden contact met alle Denen die toen 93 jaar oud waren. In de meest recente studie werden alle 95-jarige Denen aangeschreven. Toevallig leverden beide onderzoeken dezelfde respons op: 63 procent werkte mee.

Mentale gesteldheid

Fysiek bleken de groepen aan elkaar gewaagd, maar mentaal bleken er de nodige verschillen tussen de generaties: in de groep die in 1915 werd geboren haalde 23 procent de maximale score bij een test die de mentale gesteldheid peilt.

In het eerste onderzoek kwam slechts 13 procent in de hoogste categorie terecht. Verder bleek uit het onderzoek dat de huidige groep 90-plussers beter in staat is tot alledaagse handelingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.