Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mijn collega’s werken net zo hard en goed als ik’

Verpleegkundige Lonneke Zijdenbos van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2011. Zij won hiermee de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro. Hoe is het met haar, een week na haar overwinning? Vijf vragen aan de Verpleegkundige van het Jaar 2011.

1. Hoe is het met je?
‘Het begint langzaam te landen dat ik Verpleegkundige van het Jaar 2011 ben. Ik had er totaal geen rekening mee gehouden dat ik eerste zou kunnen worden, er zijn zoveel goede verpleegkundigen in Nederland! Vrienden en familie zijn uiteraard trots, en ook de collega’s komen met leuke reacties. Zo kwam ik op mijn eerste werkdag op de afdeling en hadden mijn collega’s de gang naar de afdeling en de afdeling versierd. Kortom: het bleef niet lang onopgemerkt.’

2. Hoe heb je de dag ervaren?
‘Ik vond de aanloop naar de finale erg spannend. Ik heb de toetsen gemaakt om mijn eigen kennis te testen en helemaal niet met het doel in de finale terecht te komen. Maar voor ik het wist stond ik mijn rollenspel te spelen en dat ging me eigenlijk net zo af als in de praktijk. Voor ik het wist was het dan ook voorbij. Erg leuk dat een collega verpleegkundige en mijn teammanager op de 3e rij zaten voor de mentale support!’

3. Wat komt er allemaal op je af?
‘Veel meer dan ik dacht. Misschien ook omdat ik het niet heb gedaan met de intentie te winnen. Ik krijg veel leuke reacties van (oud-) collega’s. Ook vanuit de pers is er belangstelling, wat ik eerlijk gezegd lastiger vind. Ik doe mijn werk met heel veel passie en plezier, maar vind het niet per se nodig dat ik hiervoor extra in het zonnetje wordt gezet. Mijn collega’s werken net zo hard en goed.’

4. Wat ga je met de titel doen?
‘In ieder geval dezelfde verpleegkundige blijven die ik nu al ben. Ik ben altijd een grote voorstander geweest van deskundigheidsbevordering en wie weet kan mijn titel helpen mijn collega’s zich daar meer bewust van te worden. Ik laat het rustig op me afkomen.’

5. Waar gaat de reis naartoe?
‘Ik wil nog altijd graag (terug) naar Azië, Midden-Amerika en Afrika. Wat het gaat worden weet ik nog niet, maar ben blij met de kans die ik hierdoor krijg.’

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing en Social Media
Redacteur Nienke van Nursing houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Volg @nursing_nl of ga naar www.facebook.com/VakbladNursing


Jos Kaldenhoven, blogger
Jos is verpleegkundige in een Verpleegkundig Thuiszorg Technologie Team (VTT). Hij blogt wekelijks over zijn cliënten, werk en leven.
Ga naar de weblog van Jos.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.