Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mijn leidinggevende misbruikt haar macht richting personeel. Waar kan ik daar veilig een melding van maken om dit aan de kaak te stellen?

Vanuit de Arbo is elke instelling verplicht om beleid te voeren, waarin personeel beschermd wordt tegen ongewenst gedrag. Moeilijk punt is, dat de leidinggevende juist een voorbeeld functie hierin heeft en een rol in de nazorg bij incidenten, en ik begrijp dat het bij haar of hem volgens jou hier juist een knelpunt is. Als het direct bespreken met de betreffende persoon geen goed effect geeft, is er binnen de meeste organisaties een andere weg en dat is die van de vertrouwenspersoon of vertrouwenscommissie. Hier kun je vaak je ervaringen bespreken en raad krijgen hoe hiermee om te gaan, waarbij je ook kunt vragen of er niet teruggekoppeld wordt aan je leidinggevende. Dit betekent dan natuurlijk ook dat je leidinggevende niet aangesproken wordt op zijn of haar gedrag. Bekijk eens de beleidsstukken in je huis over de mogelijkheden rondom ongewenst gedrag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.