Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mijn moeder is verwaarloosd door verpleeghuis’

Een verpleeghuis heeft een dementerende vrouw ernstig verwaarloosd. ‘Haar dijbeen was kapot en ze had zwarte hielen.’
'Mijn moeder is verwaarloosd door verpleeghuis'

Dit zegt de dochter van de vrouw –Tony Scheurwater- tegen RTV Rijnmond. De dochter is verpleegkundige, en zorgt normaliter zelf voor haar moeder. Toen ze twee weken op vakantie ging om bij te tanken, bracht ze haar moeder naar verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht, waar ze twee weken zou verblijven.

Zwarte hielen

Toen ze haar moeder na thuiskomst uitkleedde om op bed te leggen, zag ze naar eigen zeggen dat het goed mis was: ‘We zijn ons doodgeschrokken. Mijn moeder had vreselijke dikke benen, dikke voeten, haar dijbeen was kapot, ze had blauwe plekken bij haar stoma en ze had zwarte hielen. Volgens de huisdokter is het verwaarlozing en de wijkverpleging zei hetzelfde.’

Klik hier om het interview met de dochter te bekijken

Reactie verpleeghuis

Regiomanager Twan van den Munckhof van Rivas, de zorginstelling waar het Sliedrechtse verpleeghuis Waerthove onder valt, reageert tegen RTV Rijnmond: ‘Allerleerst betreuren we het, dat de indruk is ontstaan dat hier iemand niet goed verzorgd is. Wij zorgen juist goed voor iedereen, van verwaarlozing kan dus geen sprake zijn.’ Dochter Tony is niet van plan het erbij te laten zitten, en overweegt aangifte te gaan doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.