Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mijn ontlasting was aangekoekt’

Op 14 en 15 mei wordt er verder onderhandeld over de nieuwe cao VVT. In aanloop daar naartoe heeft Abvakabo FNV filmpjes online gezet waarop cliënten vertellen over het tijdgebrek van verzorgenden.
vpk

‘Ik vind het zo jammer dat er zo weinig personeel is, omdat ze geen tijd hebben om met me te praten. Want ik praat zo graag over dingen die thuis gebeuren. Ik ben gek op de zon, maar niemand van het personeel heeft tijd om me mee naar buiten te nemen.’ Aan het woord is Ankie, een bewoonster van een Amsterdams verpleeghuis. Zij vertelt wat de gevolgen voor haar zijn van de drukbezette verzorgenden.

 

Aangekoekte ontlasting

‘Ik word een keer per week gedoucht door mijn man, dinsdagavond. Andere dagen word ik gewassen. Ik zou veel liever vaker douchen, ik ben gek op douchen.’ Ankie vertelt dat ze soms vier uur lang in haar eigen ontlasting zit. ‘Dan ben ik al helemaal gewend, en dan voel ik niets meer. Dan zeggen ze: “het is al helemaal aangekoekt”, en dan zeg ik: “Ja, maar er kwam niemand”.’

 

Vervolg onderhandelingen

Op 14 en 15 mei wordt er weer verder onderhandeld over de nieuwe cao VVT. Eerder waren de onderhandelingen door de werkgeversorganisaties stil gezet omdat ze de eisen van de Abvakabo FNV buitenproportioneel vinden. Abvakabo FNV verwijt hen op haar beurt dat de werkgevers hun ogen sluiten voor de problemen op de werkvloer, en doen alsof alles prima gaat.

 

Klik hier voor het filmpje van Ankie

 

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.