Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Miljoenen uitgetrokken voor stagiaires

Minister Klink van VWS zet 10 miljoen euro in voor stageondersteuning bij de scholing van onder meer verpleegkundigen in de thuiszorg.
Miljoenen uitgetrokken voor stagiaires

Dit geld is bedoeld voor de begeleiding van verpleegkundigen die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen. Dit meldt beroepsvereniging V&VN op haar website.

Stagefonds
De 10 miljoen was al eerder beschikbaar. Minister Klink heeft nu besloten het bedrag te investeren in een stagefonds voor de scholing van verpleegkundigen van niveau 4 naar niveau 5. De beroepsvereniging zegt erg blij te zijn met de investering van het miljoenenbedrag in de deskundigheid van verpleegkundigen. Ook juicht V&VN het toe dat verpleegkundigen gestimuleerd worden om zich te blijven ontwikkelen in hun vak. Daarnaast kan het geld gebruikt worden om nieuwe medewerkers aan te trekken en de huidige te behouden.

V&VN
Door: redactie Nursing

6 REACTIES

 1. Ja, hoor. Toch weer terug naar de oude inservice opleiding in de A, de B, de Z. En dan nog meteen verdienen tijdens je werk. Maar natuurlijk leer je dan ook meteen de praktische handelingen dan wel de praktijk. Niets op tegen toch? Ik denk dat je dan weer jongeren aantrekt die ook graag naast de studie wat bij willen verdienen. Plus….en dat is al eens vaker gezegd….je hebt na diplomering een verpleegkundige die echt getraind is in de praktijk en dus meteen volledig inzetbaar is. Helaas alleen niet zo breed in basis als met een gecombineerde opleiding als het HBO en MBO. Er is echter nog 1 MAAR. Zijn er nog voldoende verpleegkundigen, ervaren, die de leerlingen, cursisten, stagiares, kunnen begeleiden.
  Een stage vergoeding is een goed alternatief op het financiele vlak, al is het maar om nieuwkomers aan te trekken. Maar nou nog de praktische kant van het verhaal.
  succes mensen

 2. Lees alle reacties
 3. Verwarrend bericht. In de titel gaat het over stage maar het blijkt om BBL plekken te gaan, dat zijn toch geen stageplaatsen?
  Vervolgens blijkt het te gaan om scholing van verpleegkundigen niv. 4 naar niv. 5. Dat is dus opscholing, deze mensen zijn immers al verpleegkundige.
  En dan wordt het geld ook nog gebruikt voor aantrekken van nieuwe medewerkers en behoud van medewerkers.
  Kortom heel wat meer dan de titel doet vermoeden.

 4. Zoals al eerder is gezegd; terug naar het oude stelsel. Verpleegkundige wordt je niet door op school te zitten, maar door in de praktijk mee te draaien. Naast de praktijk een docent voor de klas uit het werkveld (arts of gespecialiseerd verpleegkundige). Regelmatig komt het voor dat nieuwe jong gediplomeerde collega’s het allemaal nog moeten leren, terwijl ze hun diploma op zak hebben… Het is niet erg om bij te leren, maar je moet bepaalde vaardigheden al wel onder de knie hebben.

 5. En dan hebben de studenten verpleegkunde een stage adres in het ziekenhuis..maar hebben de verpleegkundigen te weinig tijd om ze goed te begeleiden.. (waardoor studenten jammer genoeg geregeld uitvallen) mijn voorstel, terug naar het oude model waar paraktijkdocenten op de afdeling meedraaien!
  Daar is ook geld voor nodig maar op die manier kun je wel stage plaatsen creëren. Goede junior verpleegkundigen zijn de toekomst!

 6. in deze tijd zijn er weer volop mogelijkheden: vakantiewerk. Ook al mag je dan als vakantiekracht niet alle handelingen verrichten: goed je ogen en oren de kost geven levert ook heel wat op! De client is er weer bij gebaat: stukje meer aandacht/gesprekje.
  Informeer eens bij het (psychiatrisch)ziekenhuis in de buurt wat de mogelijkheden zijn. Vaak levert het na de vakantie ook een weekendbaantje op!
  Succes!!

 7. Nu nog zorgen voor voldoende ziekenhuis stage adressen. Want daar is als verpleegkunde student bijna niet aan te komen. Zeker als de school weinig contacten heeft met ziekenhuizen. Elk ziekenhuis zit aan een bepaalde school vast lijkt het wel. Maar waar halen wij als VP studenten de ervaring dan vandaan?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.