Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder complicaties bij patiënten Centrum voor Geriatrische Traumatologie

Patiënten van 65 jaar en ouder met een heupfractuur zijn beter af met een behandeling in het Centrum voor Geriatrische Traumatologie in het ziekenhuis ZGT in Almelo.

Uit eigen onderzoek blijkt dat de ligduur weliswaar niet afneemt, maar dat het aantal complicaties aanzienlijk vermindert als patiënten zijn opgenomen in het speciale centrum.

De resultaten verschijnen deze week in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

 

Multidisciplinaire behandeling
In het onderzoek werden de effecten gemeten van de invoering van het multidisciplinaire behandelconcept voor patiënten van 65 jaar en ouder met een heupfractuur in ZGT Almelo. Bij 170 patiënten werd gekeken naar de ligduur en onder meer het aantal complicaties, heropnames en consultaties van andere specialisten. Door geriatrische medebehandeling nam het aantal consulten van andere specialismen per patiënt af. Dat was de reden om nu alle patiënten te behandelen volgens het nieuwe behandelconcept.

Samenwerking
In het Centrum voor Geriatrische Traumatologie van het ZGT werken verpleegkundigen , traumatchirurgen, geriaters, en fysiotherapeuten samen. Ook is er een intensieve samenwerking met de Spoedeisende hulp.

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: ZGT
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.