Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder dik door kleine Mars-reepjes

Wanneer je kleine Mars-reepjes eet, kom je minder aan dan wanneer je de grote variant verorbert.
Minder dik door kleine Mars-reepjes

De kleine chocoladesnoepjes blijken namelijk eerder te verzadigen. Dit blijkt uit een onderzoek van de vakgroep Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. Het gaat om reepjes met het formaat van een groot uitgevallen smartie.

Calorieën
Gemiddeld kregen proefpersonen die de kleine Marsjes aten 26 kilocalorieën minder binnen dan de reepeters. Volgens onderzoeker Pascalle Weijzen lijkt dat weinig, maar op de lange termijn helpt zo’n verschil toch om een gezond gewicht te behouden.

Kleine hapjes
Weijzen onderzoekt waarom eten met kleine hapjes eerder voor een voldaan gevoel zorgt. Mensen die aan de lijn doen, krijgen al langer het advies om kleine happen te nemen en goed te kauwen, aangezien ze daardoor minder eten. Het snoeponderzoek van Weijzen heeft nu aangetoond dat de hersenen intensievere prikkels krijgen van kleine hapjes dan van grote hoeveelheden tegelijk. ‘We zagen dat de proefpersonen de kleine snoepjes eerder niet meer lekker vonden. Ze werkten gemiddeld 6 gram minder weg, terwijl iedereen mocht dooreten tot hij genoeg had.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.