Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld

Het aantal klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld bij de Regionale Tuchtcolleges is verminderd. In 2010 zijn er 94 klachten afgehandeld, in 2009 waren dit er nog 112. Dat blijkt uit het Jaarverslag Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg 2010.
Minder klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld

In 2010 zijn er 87 klachten tegen verpleegkundigen afgehandeld en 7 tegen verpleegkundig specialisten. Van de afgehandelde klachten zijn er 11 gegrond bevonden door het Regionaal Tuchtcollege.

In totaal ontvingen de tuchtcolleges in 2010 1524 klachten (in 2009 waren dit er 1496). De meeste klachten kwamen binnen over artsen, gevolgd door tandartsen en verpleegkundigen. Van de 1524 klachten werden 1493 afgehandeld, waarvan 249 gegrond zijn bevonden. De klachten gingen over onjuiste behandeling of verkeerde diagnose, geen of onvoldoende zorg en een onjuiste verklaring of rapport.

Berisping openbaar
Begin april stemde de Tweede Kamer in met het opnemen van berispingen en boetes van de tuchtrechter in het openbare BIG-register. Dat betekent dat tuchtrechtelijke maatregelen vijf jaar lang zichtbaar blijven. Daarbij wordt ook de aard van het vergrijp vermeld.

Jaarverslag Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg 2010
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.