Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder lintjes voor borstkankerziekenhuizen

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft dit jaar minder lintjes uitgedeeld aan ziekenhuizen die, volgens de organisatie, goede zorg leveren aan patiënten.

Vorig jaar kregen 84 van de 91 ziekenhuizen het roze lintje, het keurmerk van de patiëntenvereniging van borstkankerpatiënten. Dit jaar zijn het er 63.

 

Patiëntenenquête
De borstkankervereniging geeft bijvoorbeeld pas een lintje als een ziekenhuis meedoet aan een door de vereniging ontwikkelde patiëntenenquête. Veel ziekenhuizen hebben een eigen enquête. De BVN wil dat alle ziekenhuizen dezelfde enquête gaan gebruiken. Patiënten kunnen daarin ook aangeven hoe zij de zorg in de praktijk hebben ervaren. Volgens een woordvoerster van BVN gaan andere enquêtes vaker uit van de zorg zoals die op papier is vastgelegd.

 

Overleg
Een ander criterium van de vereniging is dat in ieder geval de bij de behandeling betrokken medici en een mama care verpleegkundige één keer per week bij elkaar komen om te bespreken welke aanpak het beste is voor de patiënt. Volgens de vereniging gebeurt dat nog niet in alle ziekenhuizen.

Het rapport van de Borstkankervereniging Nederland is te vinden op de website www.borstkanker.nl

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.