Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister opent Dag van de Verpleging

Vandaag, donderdag 12 mei, is het de Internationale Dag van de Verpleging. De dag wordt geopend in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam door minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Zij doet dit samen met Marian Kaljouw, voorzitter van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).
Minister opent Dag van de Verpleging

Sinds jaar en dag wordt op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de internationale Dag van de Verpleging gevierd. ‘Closing the Gap: Increasing Access and Equity’ is voor 2011 het internationale thema van ICN, the International Council of Nurses. Beroepsorganisatie V&VN heeft dit vertaald in het thema ‘Toegankelijke zorg’.

Dag van de Verpleging
In het hele land worden activiteiten georganiseerd waarbij verpleegkundigen centraal staan. Zo helpen medewerkers van beroepsorganisatie NU’91 de hele dag mee in verschillende zorginstellingen in het land.

Rekenquiz
In België heeft de Provinciale Hogeschool Limburg een rekenquiz georganiseerd voor alle verpleegafdelingen van omliggende ziekenhuizen en zorginstellingen. Afgelopen weken hebben de verpleegkundigen van de afdelingen digitale rekenvragen beantwoord. De winnende afdeling heeft vanochtend een luxe-ontbijt gekregen, geserveerd door studenten en docenten van de hogeschool.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Dat het OLVG de minister uitgenodigt voor de internationale dag voor de verpleging verbaast mij. Terwijl de plannen voor de zorg desastreus zijn geeft men de minister een platform om haar rampzalige plannen uiteen te zetten. Als het aan haar ligt zal er voorlopig geen toegankelijke zorg komen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.