Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister-president Rutte bij Dag van de Verpleging

Minister-president Rutte opent maandag 12 mei 2014 de Dag van de Verpleging in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Dit doet hij samen met de voorzitter van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) Henk Bakker.
Minister-president Rutte bij Dag van de Verpleging
Foto: ANP

Na de opening wordt minister-president Rutte rondgeleid op de geriatrische trauma-unit (GTU) van het Rijnland Ziekenhuis. Hier kunnen kwetsbare ouderen van 70 jaar en ouder met een gebroken heup of bovenbeen herstellen. Tijdens de rondleiding spreekt de minister-president met twee geriatrisch verpleegkundigen over hun werk en de aanpak op deze afdeling. Aansluitend wordt de nieuwe verpleegkundige adviesraad (VAR) van het Rijnland Ziekenhuis geïnstalleerd. Minister-president Rutte zal hierbij kort spreken.

Odes aan verpleegkundigen

In aanloop naar de Dag van de Verpleging plaatsen we vanaf 7 mei elke dag een bijzondere ode aan een verpleegkundige. Lees hier de ode van Marjan van Berchum. Lees meer >>>

Dag van de Verpleging

De Dag van de Verpleging heeft als doel om het vak van verpleging onder de aandacht te brengen en verpleegkundigen in het zonnetje te zetten. In 2014 staat op deze dag de kracht van verpleegkundigen bij veranderingen en gezondheid centraal. De Dag van de Verpleging is een internationaal initiatief en vindt ieder jaar plaats op 12 mei, de geboortedag van de bekende Britse verpleegkundige Florence Nightingale (1820 – 1910).

Cadeautje

Op 12 mei is het de Dag van de verpleging. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat De DAG voor het eerst werd gevierd. Een dag waarop we even stil staan bij het belang van het beroep. En een dag waarop iedereen die dat mooie beroep uitoefent, best even in het zonnetje gezet mag worden! Daarom heeft TvZ een klein extraatje voor je.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.