Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ministerie start verspreiding van H1N1-vaccins

De verspreiding van de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep onder huisartsen is begonnen. De meeste huisartsen beginnen waarschijnlijk volgende week met prikken. Zij bepalen zelf de ‘prikdagen’, zo heeft het ministerie van VWS maandag laten weten.
Ministerie start verspreiding van H1N1-vaccins

De gebruikelijke risicogroepen, mensen die kampen met hart- en longproblemen, suikerziekte en zestigplussers, hebben al een oproep gekregen om zich te laten vaccineren. Verder kunnen zwangere vrouwen (vanaf week veertien) een prik krijgen. Dat geldt ook voor gezinsleden en verzorgers van mensen die ernstig ziek kunnen worden of sterven door griep.

Kinderen
Voorlopig is nog onduidelijk of kinderen ook in aanmerking komen voor vaccinatie. Minister Ab Klink wacht daarvoor een advies af van de Gezondheidsraad. Vaccinatie is niet verplicht.

Griepinformatielijn
Steeds meer mensen bellen de griepinformatielijn (0800-1100) van Postbus 51. Afgelopen vrijdag was tot nu toe de drukste dag, met ruim 1500 telefoontjes. Maandag liep het aantal op tot boven 2500. De bellers willen vooral weten waarom kinderen niet gevaccineerd worden, of ze een eigen vaccin kunnen doorgeven of ze vragen naar de eventuele bijwerkingen.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

 1. Nogal belangrijk dit gezien komendevaccinaties van zwangere vrouwen:
  http://www.letemps.ch/Page/Uuid/44f63a7a-c59c-11de-8bd4-fd5502678261|1
  De Zwitserse regering heeft besloten geen toelating te geven voor het GSK vaccin Pandemrix met squaleen om zwangere vrouwen of kinderen onder de 18 jaar te vaccineren. Er zijn geen klinische gegevens bekend over deze doelgroepen. Gegevens die pas eind volgend jaar beschikbaar zullen zijn.
  Vergeet ook niet dat tijdens de Golfoorlog bij het vaccineren van militairen met het Antrax-vaccin (squaleen bevattend), de vrouwen dringend werd aangeraden de eerstvolgende 18! maanden niet aan baby’s te denken gezien de serieuze (toen al gekende) bijwerkingen van het squaleen in de vaccins, hoeveelheid beduidend groter in de huidige griepvaccins… En nu vaccineren ze in eerste instantie zwangeren hiermee!
  In 3 talen, nederlands-engels-frans…
  http://www.asanat.org/
  De WHO heeft op 30 oktober het dringende advies gegeven kinderen pas VANAF 10 jaar te vaccineren tegen de Mex. griep, dit omdat de vaccins niet voldoende getest konden worden en men de bijwerkingen op jonge kinderen niet kent. Daarnaast bevelen ze één enkele dosis aan. Op de site Huisartsvandaag.nl hebben ze deze aanbeveling eveneens overgenomen temidden van verwarrende én tegenstrijdige informatie…

  http://www.who.int/csr/disease/swineflu/notes/briefing_20091030/en/index.html

  Bij voorbaat mijn dank voor uw belangstelling voor deze belangrijke informatie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.