Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie VWS gaat stagelopen in de zorg

Beleidsmedewerkers, secretaresses en onderzoekers van het ministerie van Volksgezondheid gaan stage lopen in de zorg. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen hun instelling aanmelden als stageplek. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn gaan niet stagelopen.
Ministerie VWS gaat stagelopen in de zorg
Foto: Arno Massee

Op een speciale Facebook pagina van het ministerie kunnen verpleegkundigen en verzorgenden een stage in hun zorginstelling aanbieden. Medewerkers van het ministerie kunnen dan op basis van hun werkpakket en interesses een stage uitkiezen. Een stage kan gericht zijn op meelopen, kennis uitwisselen of meehelpen, maar ook op het uitvoeren van een (kleine) onderzoeksopdracht.

Stagebank

Als je een stageloper van het ministerie wilt ontvangen in jouw instelling, moet je allereerst aangeven waarom je iemand wilt ontvangen. Vervolgens kun je via de Facebookpagina een oproep plaatsen op de stagebank van VWS. En dan is het afwachten of een medewerker van het ministerie toehapt. ‘De ervaring is dat het aanbod groter is dan de vraag. Het kan dus zijn dat je organisatie niet wordt benaderd’, staat in de oproep op de Facebookpagina.

Werkbezoek

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn doen voorlopig niet mee aan de stages. Zij gaan al regelmatig op werkbezoek bij zorginstellingen, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.