Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

‘Mishandelingen in Haags verpleeghuis Roël’

Bewoners van het particuliere verpleeghuis Roël in Den Haag worden mishandeld en gekleineerd, meldt Stadsomroep Den Haag naar aanleiding van een reportage in het AD.

Drie personeelsleden van het verpleeghuis Roël in het Haagse Statenkwartier trekken aan de bel over de gang van zaken in de reportage van het AD. Hun collega’s zouden de bewoners, die zelf duizenden euro’s per maand uit eigen zak betalen, mishandelen en kleineren. Medewerkers zouden de demente ouderen uitschelden, expres in het gezicht boeren en knijpen. Ook medicatiefouten zouden er aan de orde van de dag zijn. Naast de slechte zorg zou ook het eten karig zijn.

Inspectie
Directrice Stella McHugh ontkent de problemen, maar brancheorganisatie Nepev is erg geschrokken en heeft een inspectie gehouden. Er zijn afspraken gemaakt over betere zorg. De Inspectie voor Gezondheidszorg grijpt in als het huis niet binnen twee weken voldoet aan de kwaliteitseisen. In het uiterste geval dreigt sluiting.

Door: redactie Nursing
Stadsomroep Den Haag / AD/ Dwazefamilie.nl

12 REACTIES

 1. Plaats u lieve moeder of vader niet in huize roel ik heb daar gewerkt en in 2001 kon de directrice stella het al niet aan. Gelukkig werk ik daar niet meer maar ik heb gehoord dat zei zelf aangifte hebt gedaan bij de politie dat ik haar banden heb lek gestoken dus ik heb ook nog een appeltje met haar te schillen, mijn beste vriendin is daar overleden die draaide soms 124 uur ik kan u zoveel vertellen ik werkte samen metferandinanda zie hierboven

 2. Lees alle reacties
 3. Nieuwe Kamervragen van het lid Leijten (SP) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie bij Huize Roël.
  1
  Wat is uw reactie op het bericht dat medewerkers van het particuliere verpleeghuis Huize Roël bedreigd worden? (1)
  2
  Bent u ervan op de hoogte dat de aangifte van een van de medewerkers meerdere malen niet is opgenomen? Bent u bereid dit uit te zoeken?
  3
  Bent u ervan op de hoogte dat er voor het vaste personeel ontslag is aangevraagd en dat er nu enkel invalkrachten werken? Wat is uw oordeel?
  4
  Bent u ervan op de hoogte dat vanwege achterstallige betalingen op 13 november de energie is afgesloten, waardoor bijvoorbeeld ook brandmelders het niet meer deden? Wat is hierover uw oordeel?
  5
  Wie heeft er in deze situatie de mogelijkheid om de eigenaresse te dagen voor financieel wanbeheer?
  6
  Wat is het oordeel van de Inspectie geweest in het rapport dat medio november werd verwacht? Kunt u het rapport doen toekomen? (2)
  7
  Bent u het eens met de klacht van de (oud) medewerkers, dat zij niet gehoord zijn door de Inspectie? Kunt u uw antwoord toelichten?
  8
  Bent u bereid de Inspectie te verzoeken om sluiting van Huize Roël? Zo neen, waarom niet?

  (1)
  http://www.westonline.nl/nieuwsitem/37525
  (2)
  Beantwoording Kamervragen 2009Z17654

 4. Onlangs heeft de directrice van Huize Roel de familie van mevrouw C. telefonisch benaderd met de mededeling dat er plek is in Huize Roel.
  Mevrouw C. heeft veel geld.
  Wij zouden wel eens willen weten welke adviezen de voorzitter van de Nevep aan de directrice heeft gegeven om de financien op orde te brengen. Zou dat werving zijn geweest van ouderen waarvan de directrice weet dat ze geld hebben en zorg nodig hebben?

 5. Ik denk dat er linksom of rechtsom een gedegen onderzoek nodig is en iedereen gehoord dient te worden daar in dat huis. En dat zou de directrice óók moeten willen, anders blijft er akelig lang iets hangen en blijft de werksfeer verziekt. het beste is om in volkomen openheid 1 op 1 interviews te houden en geen mensen tegen elkaar te gaan spelen. Als iedereen het beste met de bewoners voor heeft, dan kan iedereen met een gerust hart eerlijk zeggen wat er aan mankeert en wat er goed is. Ze zullen het toch met elkaar op moeten lossen.
  Hier ligt een taak voor de directrice.

 6. Vragen van het lid Leijten (SP) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de problemen bij Huize Roël.

  1
  Wat is uw reactie op het bericht dat er bij het privé verzorgingshuis misstanden zijn? (1)

  2
  Kunt u de Kamer informeren over het Inspectierapport?

  3
  Wat is uw reactie op het lage opleidingsniveau van het personeel en het verrichten van handelingen waarvoor men niet bevoegd is?

  4
  Op welke wijze kunnen personeelsleden en/of bewoners en hun verwanten, optreden in het geval zij wonen in een huis dat privé-zorg biedt? Gelden daar dezelfde regels met betrekking tot inspraak en medezeggenschap?

  5
  Wat is uw oordeel over het gegeven dat mensen 4000 euro per maand betalen voor zorg en vervolgens geen goede zorg krijgen?

  6
  Erkent u dat privé-zorg slecht te controleren is, omdat zij buiten alle erkenningen vallen rond de WTZi? Bent u bereid voor privé verzorgings- en verpleeghuizen een erkenningprocedure in te stellen?

  7
  Wat is uw oordeel over de uitspraak van de Nevep dat ‘iedereen zonder zorgopleiding een verpleeghuis kan starten’?

  8
  Erkent u dat de vraag naar privé-zorg zal stijgen wanneer de zorg in reguleren verpleeg- en verzorgingshuizen verder verslechtert? Kunt u uw antwoord toelichten?

  9
  Hoeveel meer privé-zorginstellingen zijn onderworpen aan controle van de Inspectie?

  (1)
  AD, zaterdag 26 september 2009

 7. vind het belachelijk dat een verzorgings huis wat al 20 jaar bestaat op deze manier te gronden word gericht ….
  gelukkig staan alle familieleden van de bewoners achter het huis en zijn personeel ..zelfs de dochters die dr verhaal in dr krant hebbben gedaan zijn het niet eens met het verhaal en staan achter het huis en personeel ….dat zegt toch wel een hoop …. die mevrouw suzanne die het artikel schreef wou er alleen vuiligheid inhebben en een sensatie artikel leveren ..de rest interesseerde haar niet …zegt toch ook wel weer een hoop over de pers….hoop dat huize roel hier bovenop komt …mijn steun en vertrouwen hebben ze.
  en anne ..mensen maken in frustraties wel eens schrijf fouten …het gaat erom wat er staat en niet hoe het er staat …je begreep drommels goed wat die mevrouw bedoelde …op andere sites zie ook ook allemaal beoordelingen over schrijffouten ..daar gaat het toch niet om ..het gaat om het verhaal en de reacties en niet de schrijffouten
  mvg mariella

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.