Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Mobieltjes verpleegkundigen bron van vuil

Mobiele telefoons van verpleegkundigen zijn een bron van vuil en ziekteverwekkers, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
Mobieltjes verpleegkundigen bron van vuil

Dat is gebleken uit onderzoek in Turkije van tweehonderd gsm’s van verpleegkundigen en artsen. Op bijna alle onderzochte apparaten (95,5 procent) werd ten minste één ziekteverwekker aangetroffen; in een aantal gevallen ging het om een gevaarlijke bacterie.

Resistent
De onderzoekers troffen op de mobieltjes een groot aantal verschillende bacteriën aan – veroorzakers van onschuldige huidaandoeningen tot dodelijke ziektes. Op een derde van de onderzochte mobieltjes vonden ze minstens twee ziekteverwekkers aan, en op een tiende zelfs nog meer. Het zorgwekkendst vonden ze, dat zich op een van de acht toestellen ten minste één bacteriestam bleek te bevinden die resistent is tegen antibiotica. Slechts een op de tien ziekenhuismedewerkers verklaarde zijn of haar gsm regelmatig schoon te maken.

Besmetting
Het onderzoek is gepubliceerd in het vakblad Annals of Clinical Microbiology and Antimicrobials. De omvang van het onderzoek was beperkt; daarom dringen de Turkse wetenschappers op tot een uitgebreider en diepgaander onderzoek naar mobiele telefoons als bron van besmetting.

Nederlands Dagblad
Door: redactie Nursing

7 REACTIES

 1. we hebben het over de mobiele telefoon. Als het goed is hoor je tijdens de werktijden geen mobieletelefoon bij je te hebben.
  Wat mij zorgen baart zijn:
  de afstandbedieningen van de TV,
  de po stoelen
  het oproepsysteem (bel)van de patienten
  hoe lossen we het op?

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.