Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Moet ik als verzorgende de huishoudelijke taken van mijn collega overnemen als zij ziek is?

Vraag:
Ik ben verzorgende D. Mijn leidinggevende verwacht van mij dat ik bij afwezigheid of ziekte van mijn collega, zij is verzorgende B, de huishoudelijke taken die zij gedurende twee uur bij een cliënt verricht overneem. Mag dit zomaar? 

 

Antwoord:
Ja. In principe verricht je werkzaamheden conform je functieomschrijving. Incidenteel, in geval van overmacht, kan je werkgever van je verlangen dat je ook andere taken verricht. Dit is zo’n geval. Je werkgever zal dit echter waarschijnlijk niet vaak willen doen, omdat je als verzorgende D relatief  ‘duur’ bent voor huishoudelijk werk. (16-02-09)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.