Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mogelijk dement door overwerken

De mentale capaciteiten van mensen die langer dan 55 uur per week werken, gaan achteruit. Ook kan overwerk mogelijk de kans op dementie verhogen, denken Finse onderzoekers.
Mogelijk dement door overwerken

Voor het onderzoek werden 2214 Britse ambtenaren van middelbare leeftijd gevolgd. Zij deden tussen 1997 en 2004 vier keer vijf mentale tests. Hieruit bleek dat naarmate ze meer uren werkten, met name de resultaten op taal en redeneren slechter werden.

Overuren
Waarom dit effect er is, weten de onderzoekers van het Finnish Institute of Occupational Health niet precies. Maar ze zagen wel dat mensen die meer overuren maakten vaker last hadden van stress, slapeloosheid en een ongezonde leefstijl. Ook dronken ze meer alcohol.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Marcel en Sabine! Wij laten dit bericht achter zodat we later onze namen kunnen herinneren. Vraag blijft wel, hoe onthouden wij deze site? Ach ja, eerst maar werken (of een Bavaria). Slapen doen we toch niet en stress? Alles in het leven is stressgerelateerd. Ongezond zijn we inderdaad ook!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.