Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Morgen protest ‘Dwaze kinderen’ tegen slechte zorg

De nieuwe protestgroep Dwaze Kinderen houdt morgen haar eerste protestbijeenkomst in Den Haag. De protestgroep maakt zich boos over de slechte zorgomstandigheden in de ouderenzorg.

 

Initiatiefnemer Frans Brekelmans op website TvVonline: ‘We zijn hiermee begonnen omdat veel familieleden ervaren dat de zorginstellingen en de overheid niet luisteren als er geklaagd wordt over slechte zorg of slechte bewindvoering.’

Dwaze moeders

Brekelmans ziet graag dat het protest op het Plein even hardnekkig wordt als dat van de dwaze moeders op de Plaza de Mayo in Buenos Aires, Argentinië. Het moet een protest zijn tegen de misstanden in de ouderenzorg. ‘Tegen de graaicultuur van bestuurders. Tegen de tijdrovende wijze waarop klachten over zorgverlening worden afgehandeld. Tegen politici en zorgbestuurders die bezuinigingen op de zorg aan ouderen goedpraten. Tegen het incontinent maken van ouderen.’ 

Eerste bijeenkomst
De protestgroep komt morgen 2 april om 14.00 uur op het Plein te Den Haag haar eerste protestbijeenkomst, een manifestatie die tot 16.00 uur zal duren. Deelnemers worden opgeroepen om zwarte kleding te dragen. Meer informatie over de Dwaze Kinderen vind je op deze site.

TvVonline
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

 

 

11 REACTIES

 1. Hoe zou het toch allemaal komen? De werkdruk is veel te hoog laat maar eens een onderzoek doen naar de inzet van de uren van de indicatie.Deze worden lang niet ingezet. Hoe worden deze gedeclareerd daar is helemaal geen controlle op.Familie heeft nog weinig zeggenschap over de zorg. Er word helemaal niet van bandbrete uit gegaan dus waar blijft dat geld. Ik heb harstikke veel respect voor de verzorgenden en heb zelfs het idee naar voren gebracht om een complimentenposter op te laten hangen waar familie een compliment kan geven. Dus eerst die managerment laag aanpakken, zij zijn verantwoordelijkvoor onze mensen, maar de mensen op de werkvloer krijgen het altijd op hun bord.

 2. Lees alle reacties
 3. Dit is toch niet te geloven In zorginrichtingen wordt er op grote schaal bezuinigd op eten en dinken etc. Dan lees je dit, niet te geloven. “De grote” denken echt alleen aan zichzelf. Ik heb zelf geen woorden voor , voor dit soort mensen, die een ander nog geen fiets gunnen

 4. Dan wordt het druk in den haag want ook de gehandicapte kinderen van het speciaal onderwijs komen hun gezichten zien. Te triest voorwoorden dit niet sociale beleid. Heb je al heel wat tegen in je leven, krijg je nog veel meer tegen van een overheid. Van Jong tot oud.
  Succes allemaal!!!

 5. Jammer dat er nooit eens iets positiefs gezegd/geschreven wordt over de zorg. Met zorgvuldig plannen hebben wij wel tijd voor een spelletje met onze clienten (ook niet altijd, maar toch). En de mensen worden echt vaker dan 1x dgs verschoond.We gaan zelfs op bewonersvakantie!
  Familieleden van onze clienten zijn over het algemeen heel positief naar ons toe over onze geleverde zorg.
  Het is inderdaad hard werken, maar het resultaat is er dan ook naar.

 6. Er wordt AWBZ-premie op je salaris ingehouden. Deze gelden zijn voor mensen die zorg nodig hebben. Deze gelden worden geincasseerd door zorginstellingen etc. Deze zorginstellingen behoren hiervoor zorg te leveren. Dat is de normale gang van zaken, bestuurders! Daar hoeft ook geen aandacht aan geschonken te worden. Ze huilen tranen met tuiten om deze verhalen over de wantoestanden in de zorg. Ze zeggen er wordt ook weleens goed gewerkt. Alhoewel veel bestuurders voor de normale werkzaamheden het liefst ook nog een veer in hun achterwerk willen krijgen. Veel geld wordt besteed aan hele andere dingen dan zorg, onnodige dingen en die niet uit de AWBZ mag worden betaald. Dit geld moet weer naar de werkvloer, naar het personeel zodat wij onder normale werkomstandigheden ons beroep kunnen uitoefenen. Zodat wij weer de normale werkzaamheden kunnen uitvoeren en misschien daarnaast een praatje kunnen maken met bewoners. En niet met de ene hand inco-materiaal verschonen en met de andere hand medicatie geven. En het zou ook prettig zijn als de bestuurders in hetzelfde gebouw zouden werken en niet op hun grote kantoren met vloerbedekking waar je in weg zakt en supermeubilair. Dit stimuleert ons niet. Ik ben blij dat ook kinderen nu van zich laten horen. Verzorgenden hebben het hele spelletje ook momenteel echt wel door!

 7. Idd..graaicultuur..
  Peperdure Pda’s invoeren en
  allemaal interim-“bestuurders”
  die met nieuw beleid personeel
  wegjaagt..
  Intussen ook meteen morrelen aan
  de CAO vastgelegde koffiepauze..
  Nee WIJ klootjesvolk MOETEN 4 uur aan
  1 stuk buffelen en rennen voor een
  hongerloontjezonder slok drinken in
  tijd “van de baas”..
  Maar we mogen WEL lunchen in middag
  en avond zonder onze pieper/telefoon weg
  te kunnen leggen..nog onbetaald ook..
  Kortom..idd grááicultuur !!
  Ben al op zoek naar werk buiten de zorgsector;
  tenminste een plek waar ik wél gewaardeerd
  én..beloond word..
  Hier helpt een lullige stressbal niet meer op
  12 mei ofwel Dag van Verpleging..
  Of doosje chocolade..

 8. zoals het er nu aan toe gaat in verzorgingshuizen is rampzalig,als kind ben je steeds meer “verplicht” je in te zetten wil je het voor je ouders enigzins draaglijk maken. bedenk eens wat voor ònze kinderen te wachten staat als het niet veranderd, de hoeveelheid zorg die familie geacht wordt te leveren aan hun in het zorghuis verblijvende ouder(s) neemt alleen maar toe. Fijn dat je niet meer naar het voetbalveld kunt om je zoon aan te moedigen maar dat je dagelijkse vrije uurtjes besteed MOETEN gaan worden aan de broodnodige zorg voor je ouders.De zorg die door instellingen geleverd moet worden is eten, drinken, 1x dd een schone inco en naar bed. Een praatje valt niet meer onder de werkzaamheden. we moeten onze stem laten horen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.