Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Motie tegen akkoord cao VVT

Kamerleden Renske Leijten (SP) en Linda Voortman (Groenlinks) vinden dat er onvoldoende draagvlak is voor de nieuwe cao VVT.
398voeten verpleegkundige_ANP_lex van lieshout

Daarom hebben zij een motie ingediend die deze cao niet algemeen bindend moet verklaren. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft hiermee ingestemd. Onlangs bereikten de werkgeversorganisaties en de vakbonden na moeizame onderhandelingen een akkoord. De Abvakabo FNV kon zich hier niet in vinden en haakte af. Vakbond NU’91 is verbaasd over de motie en noemt de cao VVT wél representatief. Ook vakbond CNV Publieke Zaak noemt de motie erg onverstandig.

 

Onvoldoende draagvlak

‘Doordat de grootste vakbond ontbreekt, heeft de cao zoals die er nu ligt onvoldoende draagvlak’, zegt Renske Leijten tegen nursing.nl. ‘Daarom hebben we de motie ingediend. Wij willen dat de sector zo snel mogelijk een cao VVT krijgt waarin een grotere groep zich kan vinden. Om dit te bereiken moet de staatssecretaris opnieuw met de verschillende partijen om tafel.’

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.