Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Motivational Interviewing alleen nuttig bij voldoende training

Professionals raken meer en meer geïnteresseerd om Motivational Interviewing (MI) in te zetten. Ze worden er ook steeds vaker getraind in MI. De inhoud en duur van deze trainingen varieert echter sterk.

Een door het Maastricht UMC+ verricht onderzoek, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Patient Education and Counseling, laat zien dat alleen voldoende investering in training, ondersteuning na afloop van de training en het meten van de toepassing van MI, voorwaarden zijn voor een geslaagde implementatie.  

 

Intensieve training

Het onderzoek laat zien dat professionals de basisvaardigheden en de grondhouding van MI snel leren na een intensieve training. Tevens blijkt dat langdurige ondersteuning na afloop van een training door middel van supervisie en feedback wenselijk is om het gebruik van specifieke vaardigheden te onderhouden.

 

Diabetes

Het onderzoek van het Maastricht UMC+ richtte zich op de implementatie van MI in een zorgprogramma voor mensen met diabetes mellitus.

 

Bron: Maastricht UMC+

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.