Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mrsa-besmetting vermoedelijk door reanimatie

Een medewerker van het St. Jans Gasthuis in Weert is besmet geraakt met de gevreesde mrsa-bacterie. Waarschijnlijk is dit gebeurd tijdens een reanimatie van een besmette patiënt.

Aanvankelijk was de besmetting nog onzeker, maar in de loop van het afgelopen weekeinde kwam onomstotelijk vast te staan dat er sprake is van een besmetting met de gevreesde bacterie. Er hebben zich sinds maandag geen nieuwe gevallen van besmetting voorgedaan. Alle uitslagen van tests onder patiënten en personeel van het ziekenhuis op het voorkomen van de bacterie bleken negatief.

Opnamestop
Het Weerter ziekenhuis moest een opnamestop afkondigen voor nieuwe patiënten op de afdelingen intensive care en de hartafdeling. Eén medewerker en één patiënt raakten besmet met de bacterie. Het Weerter ziekenhuis had vrijdag al voorzorgsmaatregelen genomen.

Overplaatsing
De besmette patiënt is overgeplaatst naar het Academisch Ziekenhuis Nijmegen. De overplaatsing had overigens niets te maken met de besmetting, maar met de ernst van de ziekte. Over de afkomst van de patiënt wilde de woordvoerster niks zeggen. De besmette medewerker verblijft thuis. De patiënten waar deze medewerker mee in contact is geweest, worden onderzocht op een mogelijk besmetting. Tot gisteren was niet gebleken dat meer mensen besmet zijn geraakt dan de patiënt en de medewerker die gereanimeerd heeft.

De Limburger

Ga naar het dossier mrsa op nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.