Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Museum over verpleging gaat dicht

Het Florence Nightingale Instituut (FNI), het museum over de geschiedenis van verpleging en verzorging in Zetten sluit de deuren op 1 oktober. Het instituut gaat verder als online kenniscentrum waarin meer ruimte is voor historisch onderzoek.
Museum over verpleging gaat dicht

Dat heeft FNI-directeur Nannie Wiegman zaterdag aangekondigd, op de Dag van de Verpleging.

Volgens Wiegman gaat het FNI volgend jaar verder als online kenniscentrum met een virtueel museum. ‘Met deze moderniseringsslag wil het FNI de geschiedenis van de verpleging en verzorging op eigentijdse wijze onder de aandacht brengen van alle (oud)verpleegkundigen en verzorgenden én studenten in Nederland’, aldus Wiegman. ‘Belangrijk uitgangspunt is ook dat we meer tijd en energie willen steken in het onderzoek doen naar de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Die kennis is noodzakelijk om onze educatieve activiteiten en de presentatie van het erfgoed actueel te houden.’

Verhuizen
Het vernieuwde online kenniscentrum zal in 2013 ook gaan verhuizen. Het instituut is sinds 2002 gevestigd is in het zogeheten Witte Huis in Zetten (Gelderland). Een nieuwe locatie is nog niet gevonden.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.