Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mystery guests controleren in de ouderenzorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zet sinds kort mystery guests in voor controles in de ouderenzorg. Zij moeten undercover en op informele wijze controleren of er in de instellingen volgens de regels wordt gewerkt.
Mystery guests controleren in de ouderenzorg

De inzet van mystery guests werd op Prinsjesdag al aangekondigd. De Inspectie laat nu weten dat de geheime gasten hun eerste bezoeken in de ouderenzorg achter de rug hebben.

Bejegening en huiselijkheid
De mystery guests gaan langs bij organisaties die door de inspectie extra worden gevolgd of waar de toezichthouder al een tijd niet is geweest. Tijdens de bezoeken wordt op een informele wijze gesproken met zorgmedewerkers, bewoners en hun verwanten. Deze informatie betreft vooral de ‘zachte’ kant van de zorg, zoals bejegening, huiselijkheid en een prettige woonomgeving. De inspectie zal dit samen met andere informatie gebruiken om te kijken of een bezochte zorginstelling in aanmerking komt voor een toezichtbezoek.

Gehandicaptenzorg
De inspectie ziet de inzet van mystery guests als een waardevolle aanvulling omdat zij zelf niet op deze wijze kan optreden. In januari 2012 starten er ook bezoeken in de gehandicaptenzorg.

IGZ
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.