Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nachtsluiting SEH Zevenaar uitgesteld

De sluiting in de avond- en nachturen van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Rijnstate Ziekenhuis locatie Zevenaar is uitgesteld. De SEH zou per 1 september van tien uur 's avonds tot acht uur 's morgens dichtgaan, maar de consequenties van de nachtsluiting zijn nog onvoldoende duidelijk.

Volgens de raad van bestuur gaat de nachtsluiting wel door, maar duurt het enkele weken tot enkele maanden langer voor zij wordt ingevoerd. Tegen de voorgenomen sluiting stak een storm van protest op. Er zijn ook Kamervragen gesteld. De raad van bestuur erkent dat de maatschappelijke onrust het besluit onder druk heeft gezet. Er volgen nieuwe gesprekken met huisartsen, ambulancedienst, medisch specialisten van Rijnstate en personeel van de SEH in Zevenaar. Volgens de raad is de nachtsluiting geen bezuiniging, maar noodzaak, omdat er onvoldoende gespecialiseerde SEH-artsen te vinden zijn, terwijl verzekeraars dat eisen.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.