Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale Beroepscode V&V gepresenteerd

Op donderdag 8 februari 2007 hebben de voorzitters van NU’91 en V&VN het eerste exemplaar van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden aangeboden aan auteur Anne-Mei The in de Zonnehuisgroep te Amstelveen.

 

De Nationale Beroepscode biedt waarden en normen om goed te kunnen werken als verpleegkundige en verzorgende. De code is ingedeeld in vier thema’s: rond beroepsuitoefening, in relatie tot zorgvrager, in relatie tot andere zorgverleners en in relatie tot de samenleving. Hans van Dartel, voorzitter Commissie Ethiek van V&VN , gaf tijdens de presentatie aan dat de beroepscode aanleiding geeft om na te denken over een betere beroepsuitoefening.
 
Zorgvragers
De Nationale Beroepscode is verder van belang voor zorgvragers, andere zorgverleners, zorgaanbieders en de samenleving als geheel. Zij kunnen uit de beroepscode opmaken wat zij van verpleegkundigen en verzorgenden kunnen verwachten.
 
Verspreiden
Vanaf 2005 is gewerkt aan één beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden. V&VN en NU’91 gaan de Nationale Beroepscode verder verspreiden in zorginstellingen en zorgopleidingen.
 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.