Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nationale HR Zorg Award 2019 vandaag uitgereikt

Zorgorganisatie Arkin (GGZ) heeft de Nationale HR Zorg Award 2019 gewonnen. Zorgorganisatie Attent (ouderenzorg) won de publieksprijs. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Deventer Ziekenhuis waren ook genomineerd maar vielen niet in de prijzen.
Foto FWG Progressional People.

De verkiezing is een initiatief van FWG Progressional People, een advies- en onderzoeksbureau voor HR in de zorg, en bedoeld om instellingen en zorgverleners te inspireren het werkplezier te vergroten. Er waren 5 genomineerde projecten. De prijzen werden uitgereikt door verpleegkundige en blogger Tommie Niessen.

Arkin won de HR Zorg Award 2019 met Arkin Ontregelt, een initiatief om alleen te registreren wat nodig is voor de inhoud van de zorg. Volgens Arkin besteden medewerkers door de nieuwe manier van werken drie kwartier tot een uur minder aan administratie.

Publieksprijs

Attent Zorg en Behandeling won de publieksprijs met hun Summerschool. Door jongeren tijdens de zomer een cursus aan te bieden kiezen zij vaker voor een baan bij de zorgorganisatie, en willen ze na de zomer graag blijven, aldus Attent.

Andere genomineerden

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis was genomineerd met het project Gezond door de Nacht, bedoeld om verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers te ondersteunen bij nachtdiensten. Het ziekenhuis schafte brillen met verwisselbare glazen aan en geeft medewerkers de mogelijkheid een powernap te doen.

Nursing schreef eerder over het project van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om schadelijke effecten van nachtdiensten tegen te gaan.

Het Deventer Ziekenhuis maakte van de traditionele jaargesprekken FIT-gesprekken (Functieontwikkeling, Inzetbaarheid, Talent). Die gesprekken dragen volgens het ziekenhuis bij aan betekenisvol werk.

De laatste genomineerde was de Amsterdamse zorggroep ROHA. Praktijkondersteuners en huisartsen van ROHA  hebben in gesprekken meer aandacht voor het verhaal van de patiënt en geven trainingen over hoe dergelijke gesprekken te voeren.

Prijzen

De prijzen werden op dinsdag 1 oktober uitgereikt tijdens het HR-event van FWG Progressional People, ‘Be good and show it’, over magnetisch werkgeverschap. Arkin krijgt als winnaar van de HR Zorg Award een bokaal en 10.000 euro om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Attent kreeg voor de publieksprijs ook een (kleinere) bokaal. Het was de derde keer dat de award werd uitgereikt, vorige jaar won zorgorganisatie Pluryn met een project voor carrièreswitchers.

Hoe voorkomt je werkgever dat je vertrekt? Lees meer over hoe zorginstellingen verpleegkundigen proberen te behouden voor de zorg in dit Premium-artikel.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.