Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlander houdt ziekenhuis scherp in de gaten

Wie denkt dat het niemand iets uitmaakt in welk ziekenhuis hij zorg krijgt, heeft het helemaal mis. Bijna 40 procent van de Nederlanders verdiept zich in de kwaliteit van ziekenhuizen.
Nederlander houdt ziekenhuis scherp in de gaten

Dat blijkt uit een enquête die de Volkskrant door TNS NIPO liet uitvoeren. Er wordt vooral gelet op de reputatie van een ziekenhuis of specialist, maar ook wachtlijsten spelen een belangrijke rol. De huisarts, vrienden en familie en internet zijn de belangrijkste informatiebronnen. Ook blijkt dat patiënten bereid zijn te reizen voor een beter ziekenhuis: gemiddeld willen ze daarvoor 37 kilometer afleggen.

Fouten
Bijna één op de drie Nederlanders die de afgelopen twee jaar zelf of met familie of vrienden in het ziekenhuis was, meldt dat daarbij fouten zijn gemaakt, zoals vergissingen tijdens de operatie en fouten bij het toedienen van medicijnen. Eén op de zeven is tamelijk tot zeer bang voor fouten in het ziekenhuis. Toch waarderen zij de ziekenhuizen met een ruime zeven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.