Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse arts het gelukkigst


In Europa blijken de Nederlandse artsen het meest tevreden te zijn. De nationale score op het vlak van tevredenheid bedraagt 7,0 op een schaal van 1 tot 10.
Nederlandse arts het gelukkigst

Volgens een onderzoeksbureau APCO, die dit onderzocht in opdracht van farmaceut Pfizer, is deze score ver boven de Europese norm waar de gemiddelde jobtevredenheid een 6,3 bedraagt. Zowat alle ondervraagde artsen zien het helpen van patiënten als het meest bevredigende aspect van hun werk.

Tussenkomst
Net als hun Europese collega’s beschouwen dokters in Nederland het tekort aan tijd met patïenten en de tussenkomst van niet-medische instanties bij beslissingen als belangrijk obstakel voor een hogere tevredenheid.

Adminstratie
Volgens deze studie brengen Nederlandse artsen ook te weinig tijd door met patiënten. Ook zijn zij teveel tijd kwijt aan administratieve taken, die 17% van hun werkdag in beslag neemt. Consultaties nemen gemiddeld 33% van hun werkdag in, tegen 36,4% in Europa. Toch is 84% van de artsen van mening dat meer tijd met de patiënt zou leiden tot betere resultaten voor de volksgezondheid.

Nederlanders
Voor de studie werden 1741 dokters en specialisten in Noord-Amerika, Azië en Europa ondervraagd. 125 van hen waren Nederlander.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.